Datum

21 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond het eerste competitieduel op de planning voor FC Birdaard 1. Onder prachtig voetbalweer moest Birdaard het opnemen tegen SC Kootstertille. De resultaten van Birdaard in de beker gingen steeds beter (6-3 verlies, 5-3 winst en 7-1 winst), dus men kon met goed vertrouwen van start gaan. Vorig seizoen speelde Birdaard ook de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Kootstertille. Er werd toen met 3-1 gewonnen. En ook vandaag was dit weer het geval. Scheidsrechter Jaap Drost was vandaag de arbiter van dienst.

Eerste helft
De eerste helft was van Birdaarder zijde van een matig niveau. Na wat speldenprikjes aan beide zijden was het Jouke Waaksma die namens de Tille op de keeper afstormde. Hij kwam niet met zijn stappen uit waardoor het een prooi werd voor keeper Lieuwe Anne Verhaag.
Kootstertille was met name gevaarlijke via de beide flankspelers. Een vrije trap op randje zestien werd uitstekende gekeerd door Lieuwe Verhaag. De grootste kans was voor Kees de Vries maar zijn kopbal belandde naast de goal. Ook Birdaard kreeg een aantal kansjes. Een schot uit de tweede lijn van Douwe Boonstra werd met het nodige geluk en de lat gepareerd door de Tilster doelman. Kootstertille leek daarna op voorsprong te komen maar de goal werd terecht afgekeurd wegens hands van de doelpuntenmaker. Birdaard was door dit moment nog steeds niet goed bij de les. De spits van Kootstertille kon via een steekbal zomaar doorlopen naar de doelman en met een droge schuiver zette hij de ruststand op het scorebord: 0-1.

Tweede helft
In de tweede helft moest het anders en dat gebeurde gelukkig ook. De manschappen van Harry Beintema tapten de tweede helft uit een andere vaatje. Kootstertille werd veel beter vastgezet en in de verdrukking gebracht. Dit resulteerde al snel in de 1-1. Een schot van Hidde Kingma belandde via de paal pal voor de voeten van Klaas van Zuiden. Klaas liet het eerste Birdaarder competitiedoelpunt van 2019-2020 noteren door de bal in het lege doel te tikken: 1-1. Birdaard bleef de goede lijn doorzetten. Vanuit achteruit werd er beter gevoetbald en ook op het middenveld werden veel meer duels gewonnen. Een afstandsschot van de goed ingevallen Wessel Kingma zeilde net over de kruising en een aantal voorzetten kwamen net niet goed aan. Vanaf de rechterflank was het de mee opgekomen Edwin Kooistra die met een prachtige crossbal de bal panklaar op het hoofd van Lenneart Kooistra legde. Lenneart kopte de bal perfect binnen over de keeper heen: 2-1. Na de 2-1 zakte het spel iets terug waardoor Kootstertille nog een aantal mogelijkheidjes kreeg, maar doelman Lieuwe Verhaag had de zaakjes vandaag goed voor elkaar. 10 minuten voor tijd gooide de FC de wedstrijd definitief in het slot. Na een goede individuele actie van Arjan Hiemstra kwam de bal voor de voet van Douwe Boonstra. Douwe deponeerde de bal met zijn linkerbeen in de kruising: 3-1. Dit was tevens de uitslag van de wedstrijd.

Een goede competitiestart voor FC Birdaard. Voor volgende week zaterdag uit tegen Oostergo in Ee is het zaak om de goede tweede helft een vervolg te geven!